Telefon: +36 22 596 007

Széchenyi Terv Plusz

TOP_PLUSZ-1.2.1-21-FE1-2022-00030

on .

 

 

Sárkeresztes Község területén kerékpáros infrastruktúra fejlesztése I. ütem

 

A kedvezményezett neve: Sárkeresztes Község Önkormányzata

A projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-FE1-2022-00030

A projekt címe: Sárkeresztes Község területén kerékpáros infrastruktúra fejlesztése I. ütem

A szerződött támogatás összege: 409 234 936 Ft

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.12.31.

A fejlesztés tárgya, célja:

A projekt átfogó célja a kerékpárforgalmi útvonal kialakítása településeket összekötő útvonallal, illetve településközpont és lakott területen kívül elérhető lakott településrész között, mely a Fejér megye területrendezési tervével összhangban van.

Jelen projekt a településközi kapcsolatok fejlesztését célozva a napi munkába járás feltételeinek javításán túl, hozzájárul a térségi együttműködések megkönnyítéséhez, valamint a kerékpárutak kialakítása a turisztikai forgalom lehetőségeit is bővíti.

A projekt keretében lehetőség nyílik a közterületi közlekedési felületek használati rendjének átalakításra, létrejön egy gyalogos és kerékpáros közlekedés számára használható biztonságos átkelőhely, amely a közösségi közlekedést használók számára teremt biztonságos feltételeket mindennapi utazásiak során.

 

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

Sárkeresztes község területén kerékpáros infrastruktúra fejlesztés tervezett, amely a település közigazgatási területét dél-kelet észak-nyugat irányban tárja fel és köti össze a szomszédos települések (Székesfehérvár, Magyaralmás) kerékpáros fejlesztéseivel

A fejlesztés keretében 1,8 km kerékpárforgalmi útvonal kialakítása valósul meg településeket összekötő útvonallal, illetve településközpont és lakott területen kívül elérhető lakott településrész között, gyalogátkelőhellyel, valamint autóbusz-megálló megközelítéshez szükséges akadálymentes járdakapcsolatok kiépítésével.

A megvalósuló fejlesztés által javul a települési környezet, amely kedvezőbb életminőséget biztosít és segíti a lakosság helyben maradását. Továbbá hozzájárul környezetbiztonságának növeléséhez is.

 

Gyorsmenü

Megközelítés

world-map

Székesfehérvár központjától mintegy 8 kilométerre északra fekszik.  A településre a 81-es főútról, 115-ös út vezet be, amely a 8,3-as kilométerszelvénynél ágazik ki a 81-es főútból, úgyszintén a 81-esbe torkollik vissza, a 9,9-as kilométerszelvényénél.

Kapcsolat

visionSárkeresztes Község Önkormányzata

 8051 Sárkeresztes, Kossuth u. 44.


 Telefon: +3622596007

Fax: +3622596009