Ugrás a tartalomra

Sárkeresztes Község
Önkormányzata

8051 Sárkeresztes
Kossuth u. 44.
Telefon:22 596 007
Fax: 22 596 009

Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése Sárkeresztesen

A kedvezményezett neve: Sárkeresztes Község Önkormányzata

A projekt címe: Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése Sárkeresztesen

A szerződött támogatás összege: 45 700 254,- Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

  

Fejlesztésünk célja, hogy a szociális alapellátás számára megfelelő feltételeket, akadálymentesen megközelíthető épületet, tárgyi feltételeket tudjunk biztosítani. Projektünk keretében a Kossuth utca 44. alatti épületből áthelyezzük a szociális alapellátást a Kossuth utca 1/c. szám alatt található épületbe.

A szociális alapellátás szolgáltatásnak a jövőben helyt adó épület kerül a projekt keretében felújításra, átalakításra, energetikai korszerűsítésre. Sor kerül a tetőszerkezet cseréjére, szigetelésére, külső hőszigetelésre, homlokzati vakolat cserére, a belső térben teljes festésre, greslapok cseréjére, akadálymentesítésre, homlokzati nyílászárók cseréjére.

Eszközbeszerzés során a gondozók munkájához szükséges informatikai eszközök, bútorok, egyéb konyhai felszerelések kerülnek beszerzésre. Az udvaron járdaépítés, valamint parkoló (akadálymentes is) kialakítása történik. A projekt tartalmaz megújuló energiaforrás alkalmazását is (biomassza). Az épület felújítása során projektarányos akadálymentesítés történik.

A felújított épületben helyt kap egy iroda. A csoportszoba a célcsoport tagjai számára rendezendő programok, tréningek bonyolításának helyszínét biztosítja. Az épület legnagyobb helyiségében kap helyet a váró, amely öninformációs térként és foglalkoztatóként is funkcionál, alkalmas teret biztosítva például a nyári szünetekben a gyermekek hasznos időtöltésére szervezett programoknak. A kávékonyha egyrészt az intézményben dolgozók, másrészt a gondozottak igényeit szolgálják ki. A raktár alkalmas az adományok, régi dokumentumok tárolására. Az épületben helyet kap egy személyzeti és egy baba-mama szobával kibővített akadálymentes mosdó is. A megújuló energia alapú fűtést, a faaprítékos kazánt külön helyiségben helyezzük el.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.01.31.

 

A projektazonosító száma: TOP-4.2.1-15-FE1-2016-00003