Ugrás a tartalomra

Sárkeresztes Község
Önkormányzata

8051 Sárkeresztes
Kossuth u. 44.
Telefon:22 596 007
Fax: 22 596 009

 

Kedves Páciensek!


Ezúton értesítjük Önöket, hogy a fogászati rendelés átmenetileg szünetel.

Sürgős esetben az alábbi időben vagyunk elérhetőek:

Hétfő: 09:00-12:00 Magyaralmás

Csütörtök: 09:00-12:00 Sárkeresztes

 

Érdeklődni a következő telefonszámon lehet:

+36 30/ 858-6675

Megértésüket és türelmüket köszönjük!


 

                                                                        A fogászat dolgozói

 


Tisztelt Sárkeresztesi Lakosok!

 

Tájékoztatjuk, hogy a járványügyi helyzet miatt felfüggesztett lomtalanításunkat ismét folytatjuk

2020. május 18-tól.

Az ügyfeleinknek ismét lehetőségük van igénybe venni a házhoz menő lomtalanítást a korábban ismert módokon jelezve szándékukat.

 A lomtalanítással kapcsolatos információkat honlapunkon találhatnak.

https://www.deponia.hu/lomtalanitas

 

Tisztelettel:

 

Czentár Ottó

Üzemeltetési osztályvezető

Depónia Nonprofit Kft.

8000 Székesfehérvár, Sörház tér 3.

Telefon: 22/507-419

 

 

F I G Y E L E M!!

 

A kivitelezőtől kapott értesítés alapján tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a Jókai utcai útfelújítás emulzió szórási munkálatai az előre jelzett április 22-én 8.00 óra kezdés helyett már reggel 6.00 órakor elkezdődnek.

Kérem az érintett Jókai utcai lakókat, hogy aki a gépjárművét a délelőtt folyamán használni szeretné, az még ma este álljon ki a Művelődési Ház előtti, az iskolai vagy a Kossuth utcai közterületi parkolókba.

Az emulzió száradását követően az út újra használható lesz a következő napi aszfaltozási munkák megkezdéséig.

 

Sárkeresztes, 2020. április 21.

                                                                    Krähling  János                                                                                                                                                                                                   polgármester

 

 

Fiók gyógyszertár nyitvatartási ideje

 

A fiókgyógyszertár nyitvatartási ideje a veszélyhelyzet megszüntetéséig

a következőképpen módosul:

 

Hétfő:   11.00 – 14.00

Kedd: 11.00 – 14.00

Szerda: 11.00 – 13.30

Csütörtök: 11.00 – 14.00

Péntek: 11.00 – 14.00

 

Tájékoztatás

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a nagy teljesítményű ágaprító gépünk meghibásodása miatt, a közterületre kihelyezett ágnyesedék ledarálását és elszállítását az önkormányzat - mint önként vállalt feladatot - rövid időn belül a megszokott módon nem tudja teljesíteni. A kistraktorra vásárolt ágdaráló adapter teljesítménye jóval kisebb, a munka jóval lassabban halad. Az olasz gyártmányú nagygép javításához szükséges alkatrészeket a meghibásodást követően azonnal, már február hónapban megrendeltük, a legutóbbi bíztatás az alkatrészek beérkezésére vonatkozóan azonban csak április vége.

Az önkormányzat a Depónia Nonprofit Kft-vel kötött közszolgáltatási szerződés keretében az önként vállalt ágnyesedék elszállításon kívül is biztosítja a község területén a zöldhulladék elszállítását, amit a szolgáltató a hagyományos zöldhulladék gyűjtés keretében szervez. A zöldhulladék gyűjtés során az áttetsző zsákban (110 l űrtartalmú) elhelyezett, illetve kötegelt (max. 70 cm hosszú, 50 cm átmérőjű) zöldhulladék kerül elszállításra. Csak az a zsák vagy köteg kerül elszállításra, melyre fel van ragasztva az adott évre érvényes zöldhulladék matrica, amiből 8 darabot minden lakóingatlan a szolgáltatótól az év elején postán díjmentesen megkapott. További zöldhulladék elszállítására feljogosító zöldhulladék matrica a Depónia Kft ügyfélszolgálatán vagy helyben a Florabell Virág és Ajándéküzletben megvásárolható.

A következő zöldhulladék gyűjtési időpont: április 29. (szerda)

Kérjük, hogy égetéssel, füstöléssel a továbbiakban se szennyezzék községünk levegőjét!

 

                                                                                                   Krähling János

                                                                                                    polgármester

 

Tisztelt Lakosság!

 

A Sárkeresztesi gyógyszertár nyiltvatartási ideje 2020. március 31. és április 9. között az alábbiak szerint módosul:

Hétfő - kedd - csütörtök - péntek: 11.00 - 14.00  óra

Szerda:                                      11.00 - 13.30 óra.

 

 

 

Kedves Szülők!

 

A kialakult járványügyi helyzet miatt a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kiadta a követendő eljárásrendet, ezért a védőnői ellátás menete megváltozik átmenetileg.

 A Polgármester Úrral történt egyeztetés után a Védőnői Szolgálatnál is minimálisra szeretném csökkenteni a közvetlen kontaktokat, ezáltal az esetleges fertőzés veszélyt, a betegség terjedését.

 Ennek értelmében a védőnői ellátás távkonzultáció formájában (telefon, e-mail, messenger) formájában folytatódik. Rendkívüli helyzetben történik csak védőnői ellátás a tanácsadóban.

Az Országos Veszélyhelyzet visszavonásáig az előre egyeztetett státuszvizsgálatok időpontját későbbre halasztjuk, mindenkivel egyeztetni fogok!

 Továbbá kérem, hogy akár egészséges védőnői-, akár egészséges gyermekorvosi tanácsadásra jönnek, a gyermekkel csak egy hozzátartozó várakozzon, illetve fokozottan figyeljenek a pontos érkezésre és a kiadott időpont betartására, ezzel is minimálisra csökkentve a tanácsadóban várakozók számát.

 Egészséges tanácsadáson időpont nélkül, vagy egyeztetés nélkül gyermeket, kismamát nem áll módomban fogadni.

 Megértésüket köszönöm!

Vigyázzon mindenki magára és családjára, tegye meg a tőle telhető legtöbbet annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb veszteséggel és áldozattal jussunk túl ezen a helyzeten!

Mindenki, aki megteheti maradjon otthon!

 Dr.Kaifisné Buzás Csilla

Védőnő

06/70/334 3833

vedono.sarkeresztes@gmail.com

 

 

 

 

Kedves Betegeim!


Még néhány fontos kérés, észrevétel! (nem kapcsol ki az agyam :))
1. Jelentősen megnövekedett a patika forgalma, egyszerre csak egy ember tartózkodhat a helyiségben! A várakozók jobb híján az udvaron csoportosultak. Nem tehetnek róla, szerencsére nem alakult ki még erre rutin, de fog. Nagyon fontos a mostani helyzetben, hogy bárhol sorbanállás során a két méteres távolságot be kell tartani! Itt is. Legfeljebb hangosabban beszélgetnek :)
2. a gyógyászati segédeszközök, mint pl. a cukrosok tesztcsíkja, tűje, pelenkák, betétek, nem kerülnek fel az elektronikus térbe, ezt továbbra is csak receptre (papír) tudja kiadni a patika. Amennyiben valaki Keresztesen akarja kiváltani és ezt jelzi nekünk, átadjuk a patikába. Ha nem, rendelés előtt kiadjuk.
3. Sokat gondolkodtam rajta, hogy kérjek-e, de az Önök érdekében ezt megteszem nyílvánosan is. A nagy felvásárlási láznak köszönhetően már mi sem tudjuk beszerezni a kézfertőtlenítőket. Pedig mindent megtettünk mi is és az önkormányzat is. Egyszerűen nincs, a gyártóknál sem. Ezért ha elfogy amit kitettünk a váróba, nem tudjuk pótolni, pedig kellene a mi várónkba is, a védőnőibe, és a patika bejáratához is. Nekünk, a rendelőbe még van valamennyi, de nem tudom meddig kell kitartani vele. Ezért arra kérek mindenkit, ha van valakinek, vagy tud biztos forrást, kérem jelezze nekünk! Felület fertőtlenítőnk szerencsére van, az még kapható. Központi forrásból sem kapunk, amit átvehetünk a mentőállomáson az 50 sebészi, és 3 speciális maszk.
Köszönöm mindenki megértését és türelmét!  


 

Kedves Betegeim!

A mai nap margójára:

Nincs helye pániknak, de igenis komolyan kell venni a fertőzés elleni küzdelmet! Minden betegemnek telefonon rendelkezésére állok, de kérem, csak akkor hívjon, ha valóban segítségre van szükség! Rendelés alatt 3 telefonunk csörög folyamatosan, figyeljük az emaileket, messengert. Közben nagyon indokolt esetben betegeket is megvizsgálom, tartom a kapcsolatot az önkormányzattal, a hivatalos szervekkel, kollégákkal, folyamatosan tájékoztatom a betegeket! Nagyon sajnálom és borzasztóan egyet értek az iskolazár miatt otthonmaradásra kényszerült szülőket, de nem tudok senkit hetekre, hónapokra ezért táppénzre venni. A bezárásra kényszerült vállalkozók problémáját is értem és borzasztó, hogy a megélhetésük forog kockán, de nem tehetem meg, hogy táppénzre vegyem őket. Szívem szerint megtenném, de engem is szabályok kötnek és most a fegyelem a legfontosabb minden szinten! Türelmet és kitartást kérek mindenkitől! Laborvizsgálatokkal kapcsolatban később tájékoztatást adok, folyamatban van egy INR mérő beszerzése a vérhigítót szedő betegek számára. Minden érintettet értesítünk!

Mindenki vigyázzon magára és idős hozzátartozójára!

 

 

Tisztelt Sárkeresztesi Lakosok!

 

2020. március 11-én a Magyar Kormány veszélyhelyzetet rendelt el a koronavírus-fertőzés terjedésének megállítása érdekében. A szerdai napon életbe lépő rendkívüli jogrend március 13-án és 14-én újabb intézkedésekkel bővült, az országos és helyi intézkedésekről az alábbiak szerint tájékoztatom Önöket:

 

Március 16. napjától, hétfőtől a diákok nem mehetnek be az iskolába, de ez nem tanítási szünet, a tanítás folytatódik. Új oktatási munkarend lép életbe: tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. Nagyon fontos, hogy a gyerekek ténylegesen otthon maradjanak és tanuljanak. Az iskolai digitális tanítás részletei még kidolgozás alatt állnak, a szülőket az iskola pedagógusai tájékoztatni fogják a részletekről az országos irányelveknek megfelelően.

 

Az óvodában rendkívüli szünetet rendelek el 2020. március 16. napjától, ügyeleti ellátás kerül megszervezésre, ezért megkérem a szülőket, hogy lehetőségük szerint ne vigyék óvodába gyermeküket. Kérjük, lehetőség szerint ne a nagyszülők vagy idősebb rokonok vigyázzanak a gyermekekre, hiszen leginkább rájuk nézve veszélyes a vírus.

 

Kérem, hogy a következő időszakban mind a felnőttek, mind a gyermekek kerüljék a csoportos találkozásokat és az együttléteket, az idősebb korosztály lehetőségei szerint csak a legszükségesebb esetben hagyja el otthonát!

 

A Hivatalban az ügyfélfogadás továbbra is biztosított, de kérek mindenkit, hogy személyesen csak a legszükségesebb esetben, előzetes bejelentkezéssel intézzék ügyeiket, lehetőségeik szerint inkább az elektronikus ügyintézés lehetőségével éljenek. A Művelődési ház bezár bizonytalan időre, a teremfoglalások visszamondásra kerülnek.

 

A megváltozott helyzethez alkalmazkodnunk szükséges, tudnunk kell az elővigyázatos gondolkodás és a józan cselekvés igen is fontos és nélkülözhetetlen az elkövetkezendő időszakban. A vírus megfékezésének két kulcsa a szigorú higiénia és a társadalmi távolságtartás.

 

A Tisztelt Lakosság az országos intézkedésekről a koronavirus.gov.hu oldalon folyamatosan frissülő információkkal tájékozódhat. 

Kérem megértésüket és türelmüket, mindenki vigyázzon magára és vigyázzunk egymásra, különösen az idősebb korosztályra.

 

 

                                                                                              Krähling János polgármester

 

 

 

 

 

Kedves Betegeim!

Amennyiben korona vírus fertőzés veszélye áll fenn, vagyis magas láz, mellkasfájdalom, száraz köhögés, nehézlégzés jelentkezik és az elmúlt 14 napban külföldön járt, vagy fertőzött személlyel találkozhatott, ne jöjjön be a rendelőbe, telefonáljon!!

Annak érdekében, hogy a koronavírus fertőzésének veszélyét csökkentsük, a rendelésekkel kapcsolatban az alábbiakat kérem:

-          kizárólag indokolt esetben keressék fel a rendelést! Enyhe tünetekkel jelentkező betegségekkel (pl. nátha), hónapok óta fennálló panaszokkal, leletbemutatással ne forduljanak orvoshoz! Amennyiben a beteg állapota nem igényli, kísérő ne jöjjön a beteggel!

-          amennyiben elkerülhető, a 60 évnél idősebb betegek ne jelenjenek meg a rendelésen, mivel az ő korosztályuk van a legnagyobb veszélyben, vigyázzunk rájuk!!

-          aki teheti, maximálisan használja ki az e-recept adta lehetőségeket! Saját magának az e-térbe feladott receptet személyi igazolvánnyal bármelyik patikában kiválthatja.

Ennek felírásának lehetőségei:

  • emailben: ereceptsarkeresztes@gmail.com: név, születési idő, telefonszám, gyógyszer pontos neve
  • rendelő telefonszámán: 596-060 rendelési időben

Az e-recepteket rendelés végén írjuk meg, tehát kiváltani csak a rendelés vége után kb 1 órával lehet.

-          csak recepteket, beutalókat, betegszállítót a rendelés előtt kiadunk, annak érdekében, hogy a betegek lehetőleg ne találkozzanak az egészségesekkel! Erre az alábbi időpontokban van lehetőség:

Sárkeresztesen: hétfőn és szerdán 7.00-8.00-ig

             Mohán: kedd 13.30-14.00, péntek 7.30-8.00-ig

Kérem, hogy ekkor csak egészséges, láztalan, nem köhögő, nem tüsszögő páciensek jelenjenek meg!

-          kismamák a táppénzes papír, beutaló igényüket a védőnőnek jelezzék, és tőle is vegyék át. Betegség esetén soron kívül a fertőző beteg bejárónál (oldalajtó) csengessenek!

-          a folyosóra kézfertőtlenítőt helyeztünk el, mind belépésnél, mind távozásnál használják! Kérem az alapvető higiénés szabályok betartását! Tüsszentés, köhögés zsebkendőbe!

A fenti intézkedésekre azért volt szükség, hogy a fertőzés veszélyét minimálisra csökkentsük. Ez az Önök részéről minden bizonnyal némi lemondással jár, ránk pedig további terheket ró, de mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy védjük egymást! A hétvége folyamán bővebb tájékoztatást fogok adni a járványhelyzetről és a szükséges teendőkről, valamint rendszeres tájékoztatást adok, hogy mindenki hiteles forrásból értesüljön az aktuális helyzetről.

Továbbra is telefonon elérhető vagyok rendelési időn kívül is (06301847372) !

A fenti rendelkezések a járvány idejére, visszavonásig érvényesek!

Közreműködésüket megköszönve:

                                                                                       dr Varsányi Éva

 

 

Tisztelt Lakosság!

 

A március 15-i nemzeti ünnephez kapcsolódóan tervezett közös iskolai – önkormányzati ünnepi megemlékezést az operatív törzs koronavírus elleni küzdelemre vonatkozó ajánlására tekintettel lemondjuk.

A megemlékezés koszorúit a Kossuth utcai emlékhelyen az iskola és az önkormányzat részéről néma koszorúzással 1-1 személy fogja elhelyezni.

                                                                                                                                                                                                

                                                                                  Krähling János

                                                                                   polgármester

 

 

FELHÍVÁS

A Székely Nemzeti Tanács a nemzeti összetartozás jegyében indított aláírásgyűjtését, hogy Európán belül nemzeti régiók jöhessenek létre.

Olyan sajátos kultúrájú, identitású népcsoportokról, illetve az azok által többségben lakott térségekről van szó, amelyek a földrész számos országában léteznek, az önrendelkezés különböző szintjét gyakorolják.

Ezeknek a régióknak teremtene lehetőséget érdekeik érvényesítésére a polgári kezdeményezés által az uniós jogrendbe is bekerülő nemzeti régiók, illetve a térségeket támogató finanszírozási mechanizmus.

Egymillió aláírásra van szükség 2020. május 7-éig ahhoz, hogy a Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért nevű polgári kezdeményezés elérje célját. Száz évvel a trianoni békeszerződés után, a nemzeti összetartozás évében az ügynek szimbolikus jelentősége is van.

Mivel a kezdeményezés nemzetpolitikai szempontból rendkívül fontos és pozitív hatása lehet Sárkeresztes testvértelepülésén élő magyar közösség életére is, ezért tisztelettel kérem, hogy a Művelődési Házban elhelyezett gyűjtőíveken a kezdeményezést Ön is támogassa aláírásával.

 

                                                                                                                      Krähling János

                                                                                                                       polgármester

M e g h í v ó

 

Sárkeresztes Község Polgármestere meghívja Önt a 2020. február 10-én  (HÉTFŐ)  16.30 órakor kezdődő nyílt testületi ülésre.

 

 Az ülés helye:    Sárkeresztesi Közös Önkormányzati Hivatal

                         Sárkeresztes, Kossuth u. 44.

 

Napirendi pontok:      1./ Az önkormányzat 2020. évi költségvetésének elfogadása

                                               Előadó: Krähling János polgármester

                                       2./ Polgármester 2020. évi cafetériájának meghatározása

                                               Előadó: dr. Iván Szilvia jegyző

                             3./ Polgármester 2019. évi szabadsága letöltésének és 2020. évi szabadságolási

                                              tervének elfogadása

                                               Előadó: Krähling János polgármester

                                       4./ Bölcsődei felhívás közzététele

                                               Előadó: Krähling János polgármester

                                       5./ Ügyrendi bizottság tájékoztatása, vagyonnyilatkozat, képzési  kötelezettség

                                               Előadó: Igari Balázs elnök

                                      6./ Vagyonnyilatkozat kezeléséről szóló szabályzat elfogadása

                                               Előadó: dr. Iván Szilvia jegyző

                            7./ Szennyvízhálózatra szivattyú beszerzés

                                              Előadó: Krähling János polgármester

                            8./ Kültéri fitneszpark szerződéseinek elfogadása

                                             Előadó: Krähling János polgármester

                                     9./ Jókai utca útfelújítás szerződéseinek elfogadása

                                             Előadó: Krähling János polgármester

                          10./ Ivóvízhálózat gördülő fejlesztési tervének módosítása

                                             Előadó: Krähling János polgármester

                          11./ Kamera-rendszer karbantartási szerződés elfogadása

                                             Előadó: Krähling János polgármester

                                   12./ Egyebek

 

 Sárkeresztes, 2019. január 28.

 

                                                                                                Krähling János

                                                                                                  polgármester

 

 

              Sárkeresztes  Község Polgármestere                             Moha  Község Polgármestere

                             Sárkeresztes                                                                 Moha

 

 M E G H Í V Ó

 

Sárkeresztes  és Moha Község Önkormányzata Képviselő-testületei

 

                                          2020. február 3-án   /HÉTFŐ/ 1700 órakor

 

együttes ülést tartanak, melyre meghívom.

 

 Az együttes ülés helye: Sárkeresztesi Közös Önkormányzati Hivatal

                                   Sárkeresztes, Kossuth u.44.

 

 Napirendi pontok:      1./ Sárkeresztesi Ficánkoló Óvoda 2020. évi költségvetésének   elfogadása

                                                           Előadó: Krähling János polgármester

                                                       Harangozó Péterné óvodavezető

 

                                         2./ Sárkeresztesi Ficánkoló Óvoda nyári szünet időpontjának meghatározása

                                             Előadó: Krähling János polgármester

                                                        Harangozó Péterné óvodavezető

 

                                          3./  Sárkeresztesi Közös Önkormányzati Hivatal 2020. évi költségvetésének  elfogadása

                                            Előadó: dr. Iván Szilvia jegyző

 

 Kérjük, hogy az együttes ülésen megjelenni szíveskedjék.

 

 

 Sárkeresztes, 2020.  január 28.

 

 

                          Krähling János                                                Kovács Sándorné                                     

                          polgármester                                                  polgármester  

 

 

Tájékoztató

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy december hónapban az ügyfélfogadás az alábbiak szerint módosul:

2019. december 14-én és december 31-én

nem lesz ügyfélfogadás.

 

                                                                      2019. december  7-én,  

                                                                                 december 23-án,                                      

                                                                                december 30-án   8.00 – 13.00

 óra között várjuk az ügyfeleket.

 

                                                                                                               Sárkeresztesi Közös Önkormányzati Hivatal

                                                                          

 

 

 

M e g h í v ó

Sárkeresztes Község Polgármestere meghívja Önt a  2019. november 26-án  (KEDD)  16 .00 órakor tartandó közmeghallgatással egybekötött nyílt testületi ülésre.

 Az ülés helye: Művelődési Ház

                           Sárkeresztes, Kossuth u. 9. szám

 Napirendi pontok:      1./  Közmeghallgatás

                                           2./ Beszámoló a 2019. évi költségvetés ¾ évi helyzetéről

                                           Előadó: Krähling János polgármester

                                          3./ Az önkormányzat 2019. évi költségvetésének módosítása

                                           Előadó: Krähling János polgármester

                                                      dr. Iván Szilvia jegyző

                               4./ 2019. évi belső ellenőrzési terv elfogadása

                                                         Előadó: dr. Iván Szilvia jegyző

                                        5./ Beszámoló az adóztatási feladatok ellátásáról

                                           Előadó: dr. Iván Szilvia jegyző

                                       6./ A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére  vonatkozó                                                             2020.  évi szolgáltatási díj megállapítása

                                           Előadó: Krähling János polgármester

                                     7./ Az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának   felülvizsgálata

                                          Előadó: dr. Iván Szilvia jegyző

                                     8./ 2020. évi munkaterv elfogadása

                                          Előadó: Krähling János polgármester

                                    9./ Tájékoztató a települési környezet állapotáról

                                          Előadó: Krähling János polgármester

                                  10./ Beszámoló a társulásokban végzett 2019. évi tevékenységről

                                          Előadó: Krähling János polgármester

                                 11./ Sárkeresztesi Közös Önkormányzati Hivatal 2020. évi    teljesítménykövetelmények                                                   megállapítása

                                                       Előadó: dr. Iván Szilvia jegyző

                                12./ Adatvédelmi szabályzat elfogadása

                                         Előadó: dr. Iván Szilvia jegyző&